Friday, September 9, 2011

Saman...Ramas Payudara Sambil Memandu Terakam Pada Kamera Perangkap Had Laju

Seorang pemandu mengancam mengenakan tindakan undang-undang ke atas polis trafik tempatan selepas kamera polis didakwa merakamnya memandu melebihi had laju di lebuh raya di Wilayah Sichuan,China sambil meramas payudara penumpang wanita di sebelahnya.
Ahli perniagaan Jialin Deng telah didenda £20 kerana memandu hampir 60mph dalam zon had laju 50mph, tetapi bukan itu yang dibimbangkannya.
Beliau mendakwa imej memalukannya yang telah disiarkan oleh media tempatan lalu dipaparkan dalam forum internet, adalah manipulasi digital.

Merokok Sejurus Bangun Pagi Berisiko Dua Kali Ganda Menghidap Kanser Paru-Paru

Lebih daripada 7,000 perokok telah mengambil bahagian dalam kajian yang dijalankan oleh saintis dari Penn State College of Medicine. Hasilnya, doktor telah mengesahkan bahawa jika seseorang menghisap rokok dalam tempoh 30 minit selepas bangun dari tidur, risiko kanser paru-paru akan menjadi dua kali lebih besar.
Semua orang yang mengambil bahagian dalam kaji selidik, 4776 perokok sudah mempunyai kanser paru-paru, manakala perokok yang lain sihat. Berbanding dengan mereka yang menghisap rokok pertama sekurang-kurangnya sejam selepas bangun tidur dengan orang-orang yang merokok dengan serta-merta selepas bangun adalah 79% lebih berkemungkinan untuk mendapat kanser.