Tuesday, August 2, 2011

Bagaimana Jika Sedang Memandu Tiba-tiba Ular Muncul di Cermin Depan Kereta Anda?

Pengalaman ngeri yang tidak dapat dilupakan! Begitulah yang dialami oleh seorang ibu muda, Puan Rachel Fisher yang sedang dalam perjalanan pulang ke Memphis selepas melawat ibunya di Cordoba.
Walaupun dalam keadaan terkejut dan ketakutan Puan Fisher bernasib baik kerana masih dapat mengawal keretanya dengan kelajuan 65 batu sejam apabila seekor ular tiba-tiba muncul dan menjalar di cermin depan SUVnya.

Sambil menjerit dan ketawa hysteria, suaminya merakamkan kejadian itu dengan kamera telefonnya dan kemudian memuat naik video di YouTube, di mana ia telah menarik puluhan ribu pengunjung you tube hanya dalam masa tiga hari.Lihat video...ngeri..

Katak Paling Kecil di Dunia

Seorang profesor sains komputer di China mendakwa beliau telah membiakkan secara buatan katak terkecil di dunia. Katak itu lebih kecil daripada kacang hijau dan hanya setengah sentimeter panjang, tetapi boleh melompat alam jarak lebih 10cm.
Hu Gansheng, 56, berkata, katak kecil itu adalah begitu kecil dan ia hanya boleh dilihat dengan jelas melalui kanta pembesar.

"Jenis katak baru ini adalah sangat kecil, tetapi sangat aktif. Mereka suka bersukan," jelas beliau.  Hu berkata katak kecil adalah baka kacukan antara beberapa jenis katak tempatan.
"Tahun lepas, saya pergi ke pinggir bandar dan menangkap beberapa jenis katak, dan saya mencuba bersungguh-sungguh melakukan percubaan kacukan untuk mendapatkan jenis katak yang baru," katanya. Hu kini merancang untuk menternak dan memasarkan katak mini sebagai haiwan peliharaan kesayangan yang baru.