Friday, July 8, 2011

Remaja 12 Tahun Mengambil Nyawanya Sendiri Untuk Menjadi Penderma Organ Bapa dan Abangnya

Seorang gadis berusia 12 tahun membunuh dirinya dengan minum thiodan racun perosak supaya dia boleh menjadi penderma organ kepada bapa dan abangnya.
Pengorbanan Mumpy Sarkar dari
kampung Jhorpara, Bengal mati dengan sia-sia, kerana niatnya hanya diketahui oleh keluarganya sehari selepas pembakaran tradisional mayatnya di mana ayahnya baru menemui satu nota di atas katilnya.
Nota yang dialamatkan kepada ibunya, gadis itu meminta agar mata dan buah pinggangnya digunakan untuk rawatan bapa dan abangnya.

Perangai Tak Senonoh Berbogel di Depan Khalayak Awam

Lagi perangai gila tidak bertamadun masyarakat barat. Satu kumpulan pelakon teater telah ditahan kerana berkelakuan lucah di tempat awam. Kumpulan pelakon teater jalanan itu telah ditahan oleh sepasukan polis selepas mereka didapati berbogel dikhalayak ramai di sebuah festival muzik di Poznan, Poland. Penonton yang terkejut dengan peristiwa itu segera mendail 999.
Kumpulan tersebut, yang memperkenalkan moto 'Wake Up Your Sensitive Parts” [Bangkitkan Bahagian Sensitif Anda] tidak mengendahkan persembahan pentas yang sedang berlangsung, mereka bertindak menanggalkan pakaian, bertelanjang lalu menuju ke arah penonton yang sedang menunggu band seperti Portishead dan Fleet Foxes untuk membuat persembahan.
Polis mendakwa mereka atas tuduhan melakukan perbuatan-perbuatan yang keji di tempat awam.

Nenek Pemakan Api

Sebagaimana foto menunjukkan gigi hitam kesan arang, Nenek Qian Chu yang berusia 70 tahun adalah seorang pemakan api yang sebenar . Nenek ini mempunyai kemahiran yang luar biasa dan hebat di kalangan masyarakat minoriti Miao tempat beliau tinggal di wilayah Hunan barat, di selatan China. Nenek Qian Chu terkenal kerana boleh menggigit bara api tanpa sebarang kecederaan. Photo: Europic[orangenews]