Monday, July 4, 2011

Khazanah Perhiasan $22 Bilion Ditemui di Sebuah Kuil

Satu khazanah perhiasan emas dan perak, wang syiling dan batu permata yang dikatakan bernilai berbilion-bilion dolar telah ditemui di sebuah kuil Hindu di selatan India, kata seorang pegawai hari ini. Barangan berharga mempunyai anggaran awal bernilai lebih 500 bilion rupee ($22 bilion), kata Ketua Setiausaha Kerala K. Jayakumar, mengisytiharkan sebagai kuil terkaya di India
Beribu-ribu utas rantai emas, syiling emas dan batu berharga telah disimpan sekurang-kurangnya di lima buah bilik kebal bawah tanah di Kuil Sree Padmanabhaswamy yang terkenal dengan ukiran rumit itu.

Thailand Dapat PM Wanita Pertama

Bangkok: Cantik, cerdik peramah, mempesona, masih muda...dengan kemenangan  Parti Pheu Thai, Yingluck Shinawatra, adik perempuan mantan PM Thaksin Shinawatra, akan dilantik menjadi Perdana Menteri wanita pertama di Thailand.
Berdasarkan angka rasmi terbaru, parti pembangkang ini meraih sekitar 262 kerusi parlimen  jauh melampaui setengah dari keseluruhan 500 kerusi yang dipertandingkan. Yingluck juga menjelaskan bahwa partinya telah membuat kesepakatan dengan Partai Chartthaipattana untuk membentuk kerajaan baru.