Thursday, August 20, 2009

Tentera Israel Dagang Organ


KEADAAN jenazah Bilal Achmed Ghanan, 19, yang didakwa dilapah tentera Israel untuk dijual di AS.

BAITULMAQDIS - Kekejaman tentera Israel bukan sekadar menyekat kemasukan makanan ke wilayah Gaza malah mereka dipercayai melapah organ penduduk Palestin untuk diperdagangkan.

Akhbar Sweden, Aftonbladet pada Isnin lalu mendakwa, wujud kaitan antara tuduhan tersebut dengan penahanan seorang lelaki Yahudi warga Amerika Syarikat (AS) berhubung penyeludupan organ manusia baru-baru ini.

Di bawah tajuk Anak-anak kami dibunuh kerana organ mereka, akhbar tersebut menyiarkan gambar jenazah seorang pemuda Palestin yang dipenuhi jahitan pada dadanya. Gambar tersebut dirakam selepas satu bedah siasat.

Lelaki Yahudi itu didakwa cuba mengimport satu ginjal dari warga Israel untuk dijual kepada seorang pesakit AS dengan harga mencecah AS$160,000 (RM567,400).

Penulis artikel itu, Donald Bostrom mendakwa ia ditulis berdasarkan keterangan beberapa penduduk Palestin di Tebing Barat dan Genting Gaza yang dikenali hanya dengan nama pertama mereka.

Menurutnya, terdapat kekurangan organ untuk pembedahan pemindahan di Israel pada masa kini dan rejim Zionis pernah melancarkan kempen menderma organ pada 1992.

"Ketika kempen ini diadakan, ramai pemuda Palestin hilang dan jenazah mereka dihantar pulang beberapa hari kemudian dengan kesan dilapah," katanya. - AFP

Vaksin H1N1 Disyaki Boleh Mengakibatkan Kematian

Vaksin H1N1 Disyaki Boleh Mengakibatkan Kematian

Posted using ShareThis

Muhyiddin Yassin : Singapura ancam perang kerana air

Laporan BERNAMA di sini menyatakan bahawa Singapura pernah mengancam 'perang' keatas Malaysia gara-gara untuk mendapatkan bekalan air yang secukupnya ke republik tersebut.

Apakah benar Malaysia telah diancam ‘perang’ oleh Singapura? Dan Malaysia sebagai sebuah negara yang berdaulat dan merdeka terpaksa akur diatas tuntutan Singapura?

Apakah Malaysia sudah hilang kedaulatannya hingga boleh diperkotak katekan oleh sebuah negara jirannya itu? Ini adalah antara beberapa persoalan yang perlu penjelasan lanjut oleh Muhyiddin.

Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin menafikan tuduhan terhadapnya menjual tanah Kepada Singapura sewaktu beliau menjadi Menteri Besar Johor dahulu

Menurutnya, dalam satu pertemuan, antara Dr Mahathir, Tun Daim Zainuddin (Menteri Kewangan ketika itu), Lee dan beliau di Kuala Lumpur, Perdana Menteri Singapura telah mendesak mahukan bekalan air yang cukup dari Johor

"Lee Kuan Yew sehingga berkata Singapura sanggup berperang jika Malaysia tidak mahu menyalurkan bekalan air yang cukup dan kesal dengan projek saluran air dari Sungai Lingu itu telah lama tergendala"

sumber : alhusseyn51.blogspot.com/